Wordless Wednesday : Kalau tak silap nama sebenarnyer Tapai.
First time makan dalam version pulut merah.Sedap..!!
Dalam daun getah lagik tuh,pelik tapi sedap..!!
note:pembetulan bukan tapai pulut merah tapi pulut hitamm..hahaha soryyyy..
Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!! ~CNN~ Jom join haku,kiter kayo sesamer.Jangan luper klik HB haku kat bawah neh tau.!!
tapai bungkus dgn daun getah.. memang pernah jumpa la..
ReplyDeletetapi, yg kaler merah.. tka pernah lagi.
perisa sirap ke??
:P
tapai pulut hitam..mai turun kelate..raya makan tapai...
ReplyDeletehaah betui , ia nye TAPAI .. tp yg meroh kt dlm tu aku pun baru 1st time tgk ..
ReplyDeletetapai pulut merah akak tak pnah mkn..
ReplyDeletetp klu tapai dlm daun getah tuh mmg selalu mkn..
sbb stiap kali raya pose atau raya haji, MIL mmg wajib buat...
tapai dlm daun getah nih rasa lain sket...
lagik sedap...
Nie tapai pulut hitam yg diisi lam daun getahkan..klu xsilap k.atie lar.Sedap!
ReplyDeleteya, tapai..
ReplyDeletekat sabah pernah mkn gak.
kat sini tak pernah lagi..
tapai pulut pun sedap.....
ReplyDeletetak penah terai..mana leh carik eh????
ReplyDeletea'ahh betui kata kak tie..ni etapai pulut hitam balut ngan daun getah...susah nk jumpa..sedapp!!
ReplyDeleteJom join GA Deqlis.. Timaceh
Kat Kelantan memang bungkus dgn daun getah. Kat tempat kita saja dengan daun keladi.
ReplyDeletetapi tapai macam ni tak pernah rasa lagi..
tapai pulu itam...!
ReplyDeletebestnya...!
1st time jugak tahu nih.
ReplyDeletememang biasakan kalau buat tapai balut dgn daun getah
ADOIIIIIIIIIII, KECUR AIR LIUR BEB :)
ReplyDelete