Tuesday, 16 June 2009

TUTORIAL Sticky Mode N3


ocayyyy haku ader minta korunk buat sticky mode kan...so pader saper2 yang tak tau cara nak buat sticky mode boleh follow aper yang haku bgtau nihh ocay...kalo tak faham boleh tanya haku juger...senang jerk...korunk takder pening-peningg punyer...
pader yang tak tau..lehh tauuu..pader yang dahh tauuu cuber check tgk betul tak cara haku...lehhh compare kannnn.....kalo haku ader silap sila maklumkan pader haku yerk..tima kasih...


1. Memula ko buat n3 macam biasa.....thenn ko publishkannnn ponn macamm biasa jugakkk..


2. Lepas ko dah publish kan tu...ko edit balik entry tu untuk kita tukar date and time..




3. ocay kat sini kita tukar tarikh dia.. Kalau ko nak seminggu entry tu kat atas.. ko tukar la sampai tarikh seminggu,...ko letak tarikh last ko nak sticky mode kan n3 tuh..


4. Then ko publish balik macam biasa...diyer akan keluar macam nie...


Pastikan korunk dah setting time zone ikut time zone negara. Kalu Malaysia = GMT +08:00.


caranya, pergi kat Settings -> Formatting . Carik menu Time Zone. Kemudian pilih dari listbox tersebut (GMT +08:00) Kuala Lumpur


Ocayyy Done..


make sure bagi tau itu sticky mode yerk....kang orang ingat blog ko tak update2..
SELAMAT MENCUBA....!!
.

3 comments:

  1. rajin sungguhlah kak shiela mengajo kengkawan nie...
    tp syg blog vee prob...
    takleh sesuka hati nak tukar lagik.. sedih sgt2...
    ='(

    ReplyDelete
  2. rajin shiela wat tutorial..makacih ya..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3