Tuesday, 15 September 2009

Melentur Buluh Biarlah Dari Rebungnya...

lately Danial dah pandai dan rajin solat***pandai cara diyer la...**biler papa diyer nak solat diyer pon kalut suh bentangkan sejadah untuk diyer juger...selalunyer solat mahgrib jerk pon kat umah...
tengah bacer Fatihah

sujud...sempat usyar haku lagiiii...

diyer sujud baring terussss kat sejadahhh...keras perut hakuu tahan gelak..dah banyak kali haku ajor diyer sujud cara betull tapi diyer tak pas-pas jugak lagikk..takper slow-slow....
Tiap kali diyer sujud diyer ngendap haku yang dok snap gambor diyer....



yerlaaaa yerlaaaaaa kang mama solattt laaaaaa....hishhhhhhhhhh......
Danial memang ikut semua yang papa diyer buat...cumer cara diyer jerk yang salah..boleh dibimbing lagik dan aper yang penting bagi haku diyer NAK BUAT...!!

Duduk antara 2 sujud..
Tengah beri salam ke kanan....sweet jerkk..


papa : Assalamualaikum warahmatullah
Danial :aikummm....*bahaser diyer,haku tak tau nak eja camner..*

Bacer Doa.

Time bacer doa nie diyer dah tanggalkan kopiah kat kapla dah..dah ready nak lariii gi main..tak nyempat-nyempattt..... Aminnnnn.....
Danial :dah yer papa...

papa:dahhhhhhh...

Danial:yeayyyyyyyyyyy dahh.....mama olatttt...nenial dahhh...
**yeay dah,mama solat,Danial dah..**




emmmmm haku dah agak dahhh..
mesti diyer sound haku balik punyerr....bertuah punyer anak...!!






19 comments:

  1. comeynya....

    hehe...

    pndai dia tgr mama dia lak..

    hihi...

    ReplyDelete
  2. sejuk perut ko nandungkan danial shiela. bagus ajar dari kecik ni. alya pun gitu ler..kui3

    ReplyDelete
  3. kiut je tengok danial solat
    ya betul melentur buloh biar dari rebungnya

    ReplyDelete
  4. alahaiii kiut nak mpos danial tu ha pki baju melayu ngan kopiah...terserlah keputehan dia..sgt2 chumel taw
    bgslah anak soleh gitu...alhamdulilah

    ReplyDelete
  5. mmg betui title ko tu ....aku setuju..

    ReplyDelete
  6. budak2 mmg pandai ikut tau...cm anak saudara aku gk...kalu org nk solat...dia siap srh amik sejadah bentang, kalut cari telekung nk solat sm...kakak aku la citer...sejuk je tgk kan...

    ReplyDelete
  7. tp kdg2 nk tgelak kan...dia duk tgk2 muka lak time solat...lawak2...

    ReplyDelete
  8. aaa....so cutemiut Danial pakai bj melayu & kopiah...terserlah keputihan...hikss..

    ReplyDelete
  9. Sejuk perut kite bile tgk diorg dh belajo solat kan

    ReplyDelete
  10. akil pun kalau nampk org nak solat mule ler carik sejadah.. xdak sejadah tuala pun jadik .. janji kene bentang jgk tuk dia

    ReplyDelete
  11. siap dgn kopiah tau .. hehehehh
    legaa ati bile tgk diorg cmtuh kan

    ReplyDelete
  12. aku hrp diorg ni rajin solat smp bile2 ...

    ReplyDelete
  13. ** cute ler dak danial ..
    smart jgk bj melayu wrna silver yek

    ReplyDelete
  14. sweet nyer daniel nie..
    janji nak ikut..
    cara boleh dibaiki

    ReplyDelete
  15. wei shiela, sama cam adriana lah..ko ada baca kat blog aku tak.. sejibik kalau dia nak sujud. macam danial gak...

    ReplyDelete
  16. budak budak kalau sembahyang memang cute

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3