Tuesday, 27 April 2010

Al-Kisah Danial Yang Enjoy di Marina Theme Park

Maser kat Theme Park nihhhh dah tentu tentunyer Danial orang paling hepy....2jam lebih kat dalam nihhhh layan anak teruna sorang nih main ayor......

Best kat tempat nihhhh..untuk anak-anak memang sesuwailah....fee masuk pong tak mahal sangat rasenyer....

En Epai dah lenjun melayan Danial main ayor....

puas hatey bawa dak kecik nih datang sini...diyer enjoy sungguhhhhhhh...nampak nau muker hepynyerrrr....

tue la kann kiter kalo gi memaner pong kalo anak hepy kiter pong senang hatey...kalo anak asyik merengek nak balik segala, bercoti pon takder makna nyerrr kann...

Danial nih jenis diyer nak main sensorang..kalo satu tempat tuh orang ramai compommmm diyer larik jejauhhh...nasib kat dalam nih banyak tempat pilihan...dan masa nieorang tak ramai sangat..

Kalau ramai orang awal-awal diyer dah sound En Epai dah..."papa amai owang laaa...iter gi empat lain la,".....

Haku rase diyer risau kut main ramai-ramai ngan bebudak lain....tapi tue lahh sampai biler kann..ko tuh setahun dua lagik dah nak kesekolah...maner nak carik sekolah takder oranggg hoiiiiiiii...harap-harap diyer berubah la nanti....

ini adalah aktiviti Danial paling lamerrr dia buat....main pasirrrrr.....gini lah ghupernyer budak tak pernah jumpa pasirrr....macam-macam dibinanyer....

Kat dalam nie memang ader tempat yang berpasir even dalam air pon ader pasir jugakk...kebaikannyer haku rasa macam mandi dalam laut ajer tapi keburukannya haku rase air akan cepat kotor kot sebab air tak bergerak kemana...waulahhualam.

eh nampak tak budak kecik yang kepala votak ituhhhh...

Haku : Danial tengok abang tuh...mama potong rambut Danial botak macam abang tuh yer

Danial toleh tengok pastu diam, main pasir balik..

Haku : Danial dengor tak mama cakap nih..kiter potong rambut Danial macam tuh nak tak..nanti Danial tak raser panas...takdelah berpeluh sangat..

Danial : Taknak lah macam tue..otak tak encemmmm....***botak tak hensem***

Hamboiiiiiiiiiiiiiiiiiiii statement kooo......sabor jer lahhh...
.
hahhhhhh diyer sorang jerk tengah main pasir tuhh..bebudak lain semua sibuk mandi manda dah....ntah istana haper yang dibinanyer tak siap-siap jugakkkk...agaknyer istana budaya kuttttt...tuhh yang lambat siap tuhhhhhh...

Ayor bersih aka air paip untuk bersihkan diri.....Danial ingat nih air pancutt....so diyer suker main kat situ...kalo camtu kat umah pong ado nak oi..tak payah susah-susah datang jejauh ler....


Nie gambar sekitar kawasan Theme Park yang sempat haku rakamkan untuk tatapan kekanda adinda kesayangan ku disini....layannn kannn ajerrrrr yeah....kot-kot ler korunk nak datang pulak nanti..:)





Kawasan nyer luas...nie sebahagiannyer sajer...tempat kitaorg mandi jerk tau....

nak masuk sini kener bayor...macam kitaorang yang stay kat Marina dapat diskaun...so haku tak tau harga sebenarnyer baper hengget kalo nak masuk kersini....tak pasti harga tiketnyer..maser haku masuk kener RM13 hengget ajer selepas diskaun....open dari pukul sembilan pagi sampai sembilan malam...main lahhhhh sampai kejunggggg....itu pun kalau mampulah.



10 comments:

  1. nak dengar kisah ibu daniel plak...sihat ker ok ker...diabetis ade lagi tak...

    ReplyDelete
  2. zaidah..ibu Danial kisahnyer tak best sebab diyer tengah membesar bagai juara..hari khamis ambik darah lagikkk yoo..

    Rizziela...memang bessssssssss..!!

    ReplyDelete
  3. WALAWEII .. aku tmpt2 air tu mmg suke.. akil lg ler.. sure x nak kuor dr air..
    besh yek , cm nk terjah jek

    ReplyDelete
  4. best goler tgk pool dia ada pokok2 kelapa lagik... sure melambai2 je kan..

    ReplyDelete
  5. bestnya
    anak aku pun mesti main sampai keuung kalau sampai situ almaklumla antu air
    hahaha

    ReplyDelete
  6. zura..kalo nak terjah roger haku tau..

    Lady..beb pokok melambai takper jgn benda lain yang melambai sudahh..grrrrr

    Tinie...eloklah tuhh spesis ngan Danial

    ReplyDelete
  7. mmg sesuai utk bw anak2 yer...hehe

    ReplyDelete
  8. Danial..
    Oo..
    Danial..

    Ingatkan 'OTAK TAK ENCEM'

    Rupa2nya Botak..

    Hahaha..

    Tapi betul ar statement Danial tu coz Danial kan memang encem..
    Cute dan Macho..

    *Lelama, biasa ar Danial tu bergaul bila dh g sekolah..

    Kan Danial... Kan..?

    ReplyDelete
  9. aihh..jeles tol aku tgk korang bercuti. aku dah lama x blk perak la...blk kg pun kira bercuti gak kan..ekekekek. mkn buah ditepi sungai..muahahaha

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3