Tuesday, 7 September 2010

Bakar Al-Quran untuk Memperingati 11 Sept.

Gereja Dove World Outreach Center mengumumkan rancangan untuk membakar naskhah-naskhah al-Quran di pekarangan gereja bagi memperingati hari ulang tahun kesembilan serangan 11 September...

kalo dah dasar laknatullah tuhh kannnn...memangg dasarrr...memangg dasarrr**teringat lagu WALI band la pulokkk..***

Tak habis-habis membangkitkan kemarahan orang Islam..Taun lepas dah buat kontroversi ngedarkan kemeja T ader tulisan 'Islam daripada Iblis'...padahal iblis tuh adalah puak sendirik...


suker hatey jerrr , derang yang ba alif ba ya lagikk tak sedar diri ka...

bacer selanjutnyer berita di utusan nie... bikin gua panas hatey sajaaa,,,,,

**************************************************************************

KABUL 6 Sept. - Beratus-ratus penduduk Afghanistan mengadakan protes anti-Amerika Syarikat (AS) dan menuntut pembunuhan Presiden Barack Obama pada perhimpunan di ibu negara ini hari ini bagi mengutuk rancangan sebuah gereja AS untuk membakar al-Quran pada 11 September.

Penunjuk perasaan seramai 500 orang itu melaungkan 'hidup Islam' dan 'jahanam Amerika' ketika mendengar ucapan berapi-api daripada anggota Parlimen, ahli majlis wilayah dan ulama yang membidas AS dan menuntut pengunduran tentera asing dari negara ini.

Gereja Dove World Outreach Center yang berpangkalan di Gainesville, Florida mengumumkan rancangan untuk membakar naskhah-naskhah al-Quran di pekarangan gereja bagi memperingati hari ulang tahun kesembilan serangan 11 September, tetapi tidak mendapat permit daripada pihak berkuasa untuk menyalakan unggun api.

Gereja tersebut yang mencetuskan kontroversi tahun lepas dengan mengedarkan kemeja T yang memaparkan tulisan 'Islam daripada Iblis' bertekad untuk meneruskan rancangannya.

"Kami tahu keputusan itu bukan diambil oleh sebuah gereja semata-mata tetapi keputusan Presiden AS dan seluruh AS," kata seorang pelajar, Abdul Shakoor yang menyertai protes selepas mendengar berita mengenai rancangan untuk membakar al-Quran itu.

Kedutaan AS di Kabul mengeluarkan kenyataan yang mengutuk rancangan Dove World Outreach Center itu, dengan berkata Washington 'amat bimbang mengenai percubaan untuk menyinggung perasaan mana-mana anggota kumpulan agama atau etnik'.

Penunjuk perasaan yang berhimpun di hadapan masjid Milad ul-Nabi di sini membawa sepanduk dan bendera dengan slogan yang menuntut Obama dibunuh.

Mereka juga membawa patung ketua paderi Dove World, Terry Jones.

Pada 2005, 15 orang terbunuh dan puluhan lagi cedera dalam rusuhan di Afghanistan selepas majalah Newsweek melaporkan penyiasat di kem tahanan tentera AS di Teluk Guantanamo, Cuba meletakkan naskhah-naskhah al-Quran di dalam bilik air dan membuang senaskhah kitab suci itu ke dalam tandas sebagai usaha untuk mencungkil maklumat daripada tahanan.

Newsweek kemudian menarik balik laporan tersebut. - AP

Sumber
Utusan

Alahhumma Alaika Bi yahud - Ya Allah, hancurkan kaum yahudi

4 comments:

 1. aku tak boleh lah bace bab2 gini..syahdu..lagi lah bulan puasa ni...dunia sekarang ni macam2 kan...ade hr tu aku buka video kat FB tuhh leh suke2 org kafir kristian ni kutuk2 nabi Muhammad dan al-quran...sedihhh aku...

  Ya Allah yg maha mengetahui...turunkanlah Bala ke atas Yahudi dan sekutu2nya,serta org2 yg buat kezaliman ke atas agama islam dan umatnya..amin....

  ReplyDelete
 2. Macam-macam cara dorang wat nak Hina Islam...
  Pintu Hati depa dah tertutup..

  ReplyDelete
 3. Suke hati DoRang Jew nak Bakar Al-Quran..
  Semoga Dorang Dapat Balasan dr Allah

  ReplyDelete
 4. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).

  ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3