Thursday, 6 January 2011

Anynomous selalu cakap macam diyer bagus..!!Terbaiklah sangat..!!

Nie Entry membebel, ko tak suker tekan jerk pangkah kat belah kanan tuh..!!

Ekceli haku selalu dapat komen Anonymous neh.Dolu haku tak settingkan komen haku tapi semenjak dua menjak dok dapat komen Anonymous maka haku setkan komen kener apporoved dolu means haku boleh delete or apporoved komen yang haku suker atau sebaliknyer..


Ader komen yang haku dapat elok tapi lebih banyak yang tak elok nyer..haku tak paham ngan Anonymous neh.Haku boleh terima kalau komen derang tuh berunsur nasihat dan cara nasihatnyer cara orang bijaksana macam haku *ecehh*..tak senonong main cakap tak serupa bikin ajer...


ini takkkkkk komen orang tapi asyik nak kondem dan maki hamun tak tentu pasal..asyik tak puas hati jerk korjernyer...mendengki tak sudah-sudahh..eh tolonglahhhh,lu jager lu punyer life sudahlahh beb..jangan kain orang pon lu sibuk nak selak jugak..



selalunyer kalau komen macam tuh memang haku delete jerk..malas nak layan sampah sarap neh...tapi ader satu komen Anonymous yang haku tergerak hati nak reply..korunk boleh bacer kat sini kalo saper yang belum bacer .." To anonymous


Kalau nak cakap pasal isu Anonymous,ceritanyer takkan ader ending.Ghasernyer bukan haku sorang yang rasa kecewa dengan komen atau teguran dari derang yang selalu sangat berselindung di sebalik nama Anonymous.Ramai lagik blogger lain yang ada rasa macam haku..


Kadang-kadang,komen dan kata-kata indah dari Anonymous neh memang tak masuk akal mahupon kepala hotak berjambul. Main sedap jari kaki jerk menaip ,pastu kutuk-kutuk orang kaw-kaw punyer. Puas hati sangat lah tue dapat kutuk orang,dapat tambah dosa percuma..!!pung prang pung prang kasik orang bimbang...!!!



Selalunyer belog politik dan belog-belog yang dah pemes la, yang jadik mangsa Anonymous neh.**eh tapi belog haku tak pemes pon naper dapat jugak..kuang2** okeh kut yerpon ko tak puas hati atau tak sependapat dengan entri atau statement yang ditulis tuh janganlah sampai orang bengang plak ngan ko..agak-agak la wei nak komen tuh..gunalah sikologi sikit, takde maknenyer ko nak kutuk kaw-kaw..aper yang ko dapat..??kener maki balik ader lah..kalau ko buat macam tuh lagik ler menampakkan ko punyer kebodohan dengan nyata dan jelas.


Ko kener ingat ,itu pendapat diyer,itu belog diyer..setiap orang ader pendapat sendirik..Hormatilah pendapat orang lain kalau nak pendapat kiter dihormati..Tak Giteww..??


Tapi tak semua yang menggunakan nama Anynomous ini buruk,jahat,membosankan atau menjengkelkan..Siyes tak semua sebab ramai juga yang beri komen dan teguran membina.Means kalau kiter bacer komennyer kiter pon rase cool,senyum sensorang..hahh tue barulah teguran membina..kiter pon tak melenting dan naik hangin tak tentu pasal.


Mungkin sebab derang gunakan nama Anynomous neh sebab derang tak berdaftar dan takder google akaun. Kebanyakkan nyer dari silent reader lahh kann. Derang baca entri diblog secara senyap-senyap.pastu teringin plak nak komen sebab dah lamer follow belog tuh. Apa pun, terpulang kepada kita bagaimana kita mendefinisikan maksud sebenar siapakah Anonymous itu.


Selagi kita buka jalan untuk Anonymous berikan komen kat belog kita, selagi itulah kita akan berhadapan dengan komen-komen dari mereka.samada baik atau sebaliknya..


Tapi skang neh haku dah setting user google accounts jerk yang boleh komen belog haku..so takder dah istilah Anonymous.Sesaper yang taktau camner nak setting comment tuhhh boleh ikut langkah-langkah kat bawah.



1. Pergi SETTING
2. Pergi COMMENTS
3. Pergi dekat "Who Can Comments" tuh then tick user with Google Accounts.
4. then SAVE


Aper yang haku bebelkan kat atas neh hanyalah pendapat peribadi haku..Mesti ramai Anonymous yang tak puas hati ngan pendapat haku kan.Takper pader sesaper yang tak puas hati tuh bolehlah send email kat shiela_lk@yahoo.com. Sekurangnyer ader modal untuk haku berbelog esok..hohohohoho.......

TQ BEN aka CPG ingatkan haku pasal setting neh.

19 comments:

  1. nasib la aku tak pernah kena dengan anom ni, nak kutuk pun agak2 la kan....

    ReplyDelete
  2. pernah jugak kena komen dari anoy ni.. tapi malas nak layan.. kita baru cakap sikit je.. panjang lebar pulak hujah dia..

    ReplyDelete
  3. Bila guna identiti sebagai anon ni depa ingat depa boleh maki ikut suka hati depa la kot tanpa fikir perasaan orang

    ReplyDelete
  4. anonymous nie pengecut.. abaikan jer.. doang kadang2 dengki ngan kita... aku pun tak suke anonm nie.. klu kita melenting lagi dorang suke...

    ReplyDelete
  5. biarkn en anon ni dgn komen2 dia.. yg penting kt punye blog, ikut suka lah nk tulis apa kan hehe.. salam kenal.. nice blog.. pollo u ;)

    ReplyDelete
  6. tak suke jugak anonymous.... tapi tuela....spesies ni ramai..=)

    ReplyDelete
  7. sakit ati kan bila dapat komen cik anon ni...saya dulu pun gini lah..hangin jek..at last moderate sudah...salam kenal tuan rumah

    ReplyDelete
  8. dtg baca sambil tu nak mintak tlg...akak takleh nak edit draf yg akak simpam & nak post kluar pun takleh dah..nape ek?
    td saje gatal2 tgn ni nak edit kat HTML..sudahnya tak kemana & akak biar gitu jela..hihi..
    ada idea tak?
    sory..lari topik lak...hehe

    ReplyDelete
  9. blum pernah kena komen oleh anynomous nie...tapi sebelum kena ...baik buat macam ko shiela...

    ReplyDelete
  10. sgt setuju... klu nak hentam org jer mesti pakai nama anon... klu brani, bgtaulah ko tuh sape kan????

    kita kt muka bumi nih tak semuanya sempurna... jgn pandai nak kondem org jerk kan???

    ReplyDelete
  11. peduli je si anon tuh..kalau layan..lg dia syok kot..hehe

    ReplyDelete
  12. lempar batu sembunyi tgn..hohoho

    ReplyDelete
  13. akupn wat camtu sejak ade makhluk mane tah komen blog aku cakap thailand kot... tp itu jekla.. mmg takde plak anon sblum ni yg komen2 menyakitkan ati kt blog aku.. semenye berdaftar.. mgkn pasal aku dah set cam ko nila...

    ReplyDelete
  14. biasa bro... layan je la. hehe
    http://improveslife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. wah.. nama aku ada kat blog kao.. glamour jap

    ReplyDelete
  16. hmmm.. rs nye anom tu bkn kwn alam maya..org2 yg sekitar kita cam..kwn lama yg terjumpa blog kita kut..agaknye la...so far i x kena lagi dgn anon ;)

    ReplyDelete
  17. tak pernah dpt lagi komen dari anon ni..kalu dapat mungkin aku nangis huhu

    ReplyDelete
  18. penah kene jugak..blog kite sukahati kite la kan...pastu tak pengecut nak letak nama...guna anon kutuk2 orang.....hai..selamat berblog...comey2 family....=)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3