Wednesday, 5 January 2011

Rahsia Bibir Sihat Cantik dan Menawan



Cantik kan bibir haku..?*pitam*


Sesaper nak bibir cantik macam haku *kelip-kelip mater* boleh ikut Tips kat bawah neh..haku pon kengkadang memang buat seperti yang disarankan..sebab tuelah biler En Epai dapat bibir haku diyer taknak lepas.Eh.


okeh jangan biarkan diyer merapu lelebih..
check it out bebehh..
*amacam pantun 2 kerat haku*

1.kekalkan kesihatan dan kelembutannya walaupun anda bukan wanita yang gemar bersolek.

2.Lembapkan bahagian berkenaan dan lindungi ia dengan salap bibir sekerap mungkin khususnya sebelum masuk ke kamar.
Malah amalan menggosok bibir menggunakan berus gigi sebelum tidur (gosok dengan lembut) dikatakan mampu menanggalkan sel mati.

3.Pastikan solekan bibir lebih cantik dan gincu tahan lebih lama,dengan ratakan sedikit bedak asas supaya mudah membentuk bibir yang dikehendaki

4.Penggunaan penggaris bibir mungkin dianggap remeh, tetapi perlu bagi individu memiliki banyak rona untuk disamakan dengan rona gincu.

5.Pilih gincu sesuai dengan wajah dan kulit. Sekiranya rona merah jambu menampakkan gigi lebih kuning, tukar warnanya kepada rona yang lebih redup.

6.Bagi mendapatkan sapuan lebih tahan lama, gunakan berus. Mendapatkan ilusi bibir mungil pula, sapukan sedikit pengilat bibir pada bahagian tengah bibir atas dan bawah.

Tips 1,2,3,5,6 memang haku selalu buat tapi Tips 4 tuh jarang-jarang sajer haku buat.sebab malas dan yess remeh.


Cantik kan bibir Lisa..tapi diyer bukan takat bibir jerk yang cantik..memang semua yang ado kat badan diyer cantik ponnn...*dgn nada sangat jeles*


18 comments:

  1. hehehe..kena cm kt aku je ni....aku ni dh la mls nk pakai gincu bagai..mula2 mai keja je pakai..hahaha...

    uitt...mata lawo wooo...brown...

    ReplyDelete
  2. menarik!!! aku nak kopipes print tampal kat bilik. he he.....

    ReplyDelete
  3. blehlah zai bergaya ngan bibir cantik lagi menawan nie...

    ReplyDelete
  4. hakak guna vaselin jek! maklumla..ai bizi... :P

    ReplyDelete
  5. wow...gud info lah...cantik2..hehe.

    ReplyDelete
  6. akak.. haah lisa mmg sweet. kite pun minat kat die tau !

    ReplyDelete
  7. eh eh shi3la.. nape gamba ko yg ni, aku mcm nmpk muke ko mcm Annahita Bakavoli ah?... hak hak... cantek lak aku tgk ko nih... tp lg jelita la si LIsa surihani tuu... hahahhaaaa....

    ReplyDelete
  8. bibir menawan...senyuman pasti ada yg tertawan..hehe..
    tp..senyuman hang mmg menawan ler, shi3la..
    antara dua org anak hang tu..sape ler yg dpt senyuman mama dia?? hehe

    ReplyDelete
  9. saya tak isap rokok. bibir saya kaler pink..ahaks!!

    ReplyDelete
  10. wahhhhhhhhhhh.....
    nk wat jugakla....ngeeee~

    ReplyDelete
  11. pakai madu pun boleh merahkan bibir!

    ReplyDelete
  12. hhh kalu rajin boleh jugak gunakan margerin utk lembapkan bibir..spy bibir tak kering mengelupas. info yg sgt baik.

    ReplyDelete
  13. tip yang baik sekali sapa tak nak cantik kan...jom singgah kat laman sy ada diskaun menarik utk produk terpilih.tawaran hanya utk satu hari saja cepat2..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3