Monday, 26 September 2011

Sekilas Tentang Raya 2011

Tak complete belog rasanyer untuk tahun neh kalau tak hupdate pasal raya.
Asalnyer memang malas dah nak sentuh pasal citer raya tapi tak boleh kena citer jugak.
kang tak cung belog haku sebab tercicir agenda penting dalam kalendar 2011.



Raya tahun neh lagik best sebab adeq dah boleh pakai baju kurung dan dah pandai collect duit raya. Bila orang kasik duit cepat-cepat diyer masukkan duit tuh dalam poket abang. so sweetlahhh...

Macam lima tahun yang lalu jugak kami laki bini memang takde masalah untuk balik kampung sesaper pon.Haku sendiri yang setuju untuk balik umah En Epai first every years. Lepas tuh baru balik umah haku.Lagipon umah Mil ngan umah mak haku tak jauh pon dalam sejam dua perjalanan jerk..:)

Raya tahun neh kami tak sedondon sangat sebab beli baju raya adalah sehari sebelum raya.Memula beli baju papa ngan abang dulu.Pastu carik baju kurung adeq ngan baju haku plak. Ambil yang agak seiras color jerk.




Agenda penting selepas Sembahyang Raya.



Tahun neh jugak abang dah pandai salam dan mohon ampun dan maaf ngan haku dan en epai. Siap cakap halal makan minum abang lagik. Tapi lepas diyer salam diyer terus sound kat haku..

abang : cepatlah ma

mama : cepat aper

abang : mama lak minta maap kat abang

mama :laa kena ker..

abang :kena la sebab mama selalu marah kat abang kan kann..

pulakkkkkkkkkkkkkkkk dah.....!!



Adeq pon dah pandai salam jugak. Haku tak ingat since bile adeq start bersalam tapi biler kiter cakap "salam deq" laju jerk diyer hulur tangan dan cium.
Rasenyer before adeq setahun lagik diyer dah pandai salam-salam orang la.

oh now adeq dah setahun dua bulan. cepatnyerrrr haku rase diyer besar.



Turn Adeq ngan abang bersalaman plak. tapi dalam dok bersalam tuh pon dok bergaduh lagik.siyes adeq memang pandai gaduh ngan abang.

Garang kemaen minah neh



Maser neh Abang cakap "cayunk adeq ".

Sejuk hatey haku dengar abang cakap kat adeq diyer macam tuh. Sekurangnyer haku tahu dalam dok gado-gado tuh abang cayunk jugak adeq diyer tuh walaupon time gado abang selalu cakap

"mama letak adeq kat luar maa.."

buleh?..tension jerk haku dengar...



Kami dipagi syawal 2011.
tak cukup korum lagik neh. adeq en epai tak balik sebab bertugas dipagi syawal.sian diyer...hahaha


Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!!


~CNN~

8 comments:

  1. hahahahah! comel jer ayat abg tu suh mama mintak maaf, hehehe! :)

    ReplyDelete
  2. salam kenal

    singgah sini terus follow

    kalu sudi, mari le follow ai pulak

    maceh

    ^_^

    ReplyDelete
  3. aloh3...tomeinyer adekk ngan abg dia...byk collect wet ayee yea..

    mintak cket boleh tak? hehehe...

    ReplyDelete
  4. wahh oren in the haus ye...

    meriah betui, haku je x sempat lg nak tepek gambo raya..

    * danial dh slim lewww

    ReplyDelete
  5. Salam Lebaran..hehehe..singah jenguk..nnt lama tak jenguk mu pasti luper..

    da daaa....

    ReplyDelete
  6. sweets je abg ngan adik bersalam salaman.. :p

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3