Thursday, 26 April 2012

Anak daraku yang berusia 21 bulan.


Kalau before neh kami hanya perlu bentangkan sejadah jerk untuk adeq so that diyer akan follow jerk dari belakang aper yang kami buat but now adeq dah pandai minta telekung macam mama.

Haku memang takder sediakan diyer telekung budak lagik sebab dok ingat diyer kecik sangat lagik nak pakai telekung.Takut diyer rimas dan takmo solat. So bila nak sembahyang tue just suruh diyer follow jerk dan tak paksa diyer pon.

Kalau macam abang tue haku dah start paksa diyer follow papa diyer solat.Macam adeq sukati diyer jerk nak buat ker tak tapi mostly diyer sendiri yang sukarela nak buat tetambah bila tengok abang pon solat.


Jangan tak tahu adeq tengah baca doa neh...tapi doa sebelum tido lah sebab doa sebelum tido jerklah yang adeq dah pass pon. Doa tue pendek jerk dan mudah diingat. Doa makan masih dalam proses pembelajaran lagik...:)

Harap-harap sebulan dua lagik adeq dah boleh lulus doa makan pulak.
 
Haku ingat nak carikkan adeq telekung. Dua tiga hari lepas dok usya jugak kat kedai-kedai tapi macam takde jual telekung kecik jerk. Ader yang budak punyer tapi rasenyer besar jugak macam tak sesuwai jerk dengan adeq.

kena lebih gigih mencari nampaknyer sebab adeq sendiri yang minta nak pakai bukannyer haku paksa diyer pakai pon. ocay lah tue kann..sebelum rebung menjadik buluh.




Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!!

~CNN~

12 comments:

  1. ala comelnye pkai telekung....:)

    ReplyDelete
  2. Comel anak dara hang..weh, hang beli jer kain putih n renda. Then suh org buatkan telekung tue...aku suruh kakak aku buatkan jer for Nureen..

    ReplyDelete
  3. alolololo comelnya adeq.kecik2 dah suka solat, bagus tu.hehe.

    semoga akak jumpa telekung untuk adeq yg padan dgn dia :D

    ReplyDelete
  4. Sis, ni ada link http://www.telekungnajwa.blogspot.com/ akak ni leh buat custom made yer telekong. ada gak jual set ibu ngan anak.. shumel jerk.. leh laa terjah..

    ReplyDelete
  5. ha sejuk perut auntie tgk adek cam ni taw...carried on dear..

    aku rs kat fb rmi org jual telekung budak2 ni or leh cari kat wanita.com forum kt situ byk lah

    ReplyDelete
  6. sejuk perut ibu mengandung tau... comei tul dia...

    ReplyDelete
  7. cutenyer...dr kcik dh ajr solat bgsnyalah

    ReplyDelete
  8. seronok jer kan tgk anak2 mcm ni. sejukkk je perut ni rasanya... auntie fai doakan semoga abg dan adik jadi anak yg soleh dan solehah ye dear ;)

    ReplyDelete
  9. comelnya adeq.. sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.
    Terima kasih sudi berkongsi link dan info dengan cnn untuk dapatkan telekung kecik tuh..

    btw Thanks juger pader semua yg sudi komen entry cnn nehh..

    L.O.V.E
    cnn..:P

    ReplyDelete
  11. muncungtuh mahai2..rasa nak g gomol2 dierjer..nak jdkan menantu takder lagi boboi nie.hahaha

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3