Tuesday, 17 July 2012

Coti-Coti Cameron Highlands Day 2


Adeq baru bangun tido.

Tido malam di Cameron saat hujan mencurah ibarat berada atas ketulan ais...hahahahaha sejuk giler kot. Rasa macam takleh diterima otak dah tahap kesejukkannyer..mak tak biasa. Dah la bawa baju stok t-shirt biasa2 jerk, sweater pon alahai idaklah tebal bebenor..pastu pakat-pakat meroyan mengigil..


Abang yang tak tahan sejuk, minta perlindungan adeq.Anak-anak tido pon dah tak kuwak lentang macam biasa dah.Semua tido himpit-himpit rapat-rapat ngan mak bapak.

Nak bangun pagi, masyaAllah malasnyer nak keluar dari selimut hanya Tuhan yang tahu. Apatah lagik nak pergi mandi jenuh bertafakur dulu nak masuk bilik air. Itu baru nak masukkkk tuhhh nak mandi lagikk laaaaa jenuh berzikir......


Abang dengan makngah.

Kami siap dalam pukul sebelas lebih kot. Memang lambat sebab masing-masing malas nak tinggalkan selimut. Dah tue diawal pagi pun hujan renyai-renyai lagi sebenarnya.


Bergambar kenangan dulu sebelum keluar dari hotel. Kali nie datang cameron memang rehat sunggguhhh, bayar duit hotel pon tak rugi sebab asyik lepak hotel jerk. Ater nak keluar hujan...:P

Lepas serah kunci kitaorang terus ke Tanah Rata untuk makan tengahari. Memang tak bergambar langsung dah maser tuh sebab masing-masing makan tak hengat donia dah.Memang lapor sangat rasanya.


Adeq ngan payung strawberi.


Nasiblah abang ngan adeq tak demam maser kena hujan tuh.

Adeq ngan makngah.

Dah lepas makan tuh kitaorang pusing-pusing lah jugak kat atas.



Sebenarnya tak berapa seronok jalan sebab keadaan basah. Kitaorang pergi tempat-tempat yang ader bumbung jerk...:P


Haku tak beli bunga langsung, pokok pon tak beli. Sayuran pon tak beli sangat, sikit-sikit jerk..tapi buah-buahan banyak jugak haku beli. Paling banyak beli adalah strawberi.


Haku rase S'corner neh baru buka kot. Sebab last year haku datang takder lagik S'corner neh.


Haku singgah jugak sini tapi singgah untuk basuh berak adeq jerk la..hahahaha..


berhenti jap kat cactus point jamu mater. Tapi tak membeli pon..

Mama ngan adeq lebih banyak rehat dari berjalan-jalan.

Tak teruja sangat sebab semua tempat dah pernah pergi. So just lepak-lepak having fun dengan sedut puas-puas udara segar cameron Highlands.

Cuaca kembali redup macam nak hujan balik. 


Haku rasekan inilah pestime pergi cameron duit haku tak habes banyak. Sebabnya memang rase tak best nak membeli.Pokok-pokok pon basahhh, sayur-sayur pon tak berapa cantik tapi segarlah jugak..Bunga lak haku tak minat sangat.So just beli sayur sikit-sikit dengan beli buah jerk selebihnya banyak beli makanan.

Lepas tuh datang kali neh memang rase fresh sangat bila balik mungkin sebab rasa macam puas berehat kot. Bila balik tuh kan rasa macam lamernyerrrrr pergi bercuti padahal dua hari jerk. Mungkin sebab tak buat aper-aper dan banyak berehat sajerk kan. Hermmmm banyaknyer kemungkinan.

Lepas jalan-jalan tuh kejap kitaorang pun gerak balik jerk lah. Tapi on the way turun tuh kitaorang TERsinggahlah plak dekat ladang BOH. Dan maser nak keluar dari ladang BOH tuh ader berlaku trajedi yang tak mungkin dilupakan.



Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!!

~CNN~

7 comments:

  1. ape kejadian yang x dilupakan tuh?? x sabau nak tahu

    ReplyDelete
  2. cumilnyerrr dak tecik neh...bersama payung kuning nyaaaaarrr...

    ReplyDelete
  3. 2009 ai pi dulu sebulan sebelum ai koma...lepas dari tu la slowly ai x sihat..on and off demam jadi x enjoy sangat...then terus wabak H1N1 menggila..ramai yg meninggal..ai yg kena satu2nya yg selamat di Seremban..masa wabak tu tgh hangat la..wave ke 2 dah x ganas sebab dah ada vaksin...

    ReplyDelete
  4. memang sonok cuti kalau cukup rehat.. nak2 dgn menikmati udara segar yg sejuk kt cameron tuh.. comel adeq posing ngan payung tuh.. :) apa tragedynya kak.. suspen pulak.. x sabar nak tau nih.. huhu..

    ReplyDelete
  5. bestnye pi bercuti..bile dapat p cameron higlands lagi erk..

    ReplyDelete
  6. dah lama rasanye tak ke sana...windu plak cuaca sejuk2 tu hehehehe...pssttt apakah peristiwa ite...jom story (^_^)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3