Thursday, 14 February 2013

Rindu yang Bertandang.

السلام عليكم



kredit  picture to FB Ainul Baizura

Gambar kelas haku mase matrik.
Bila tengok gambar nie rase rindu sangatttttttttttttttttt zaman belajar. Now kalau nak belajar balik memanglah boleh cuma ianya takkan sama lagi dengan zaman belajar di usia muda dodolu...Nasiblah masa belajar dulu haku "menikmatilah" jugak saat bergelar pelajar tue so that banyak saat indah yang boleh ku kenang...saat tak indah kiter buat-buat lupa sudah..

Paling best saat lari dari pak guard sebab nak outing punye pasal..siap lari ikut pagar berlubang sebab tak dapat chop kad keluar masuk kolej.Gila kentang nak keluar jugak walaupun tak dapat pass..paling teruk panjat pintu pagar belakang sebab balik outing lewat..pintu depan dah tutup...wakakaka...

Paling tak boleh lupa kad pelajar haku kena rampas sebab curik-curik balik hostel waktu rehat...mase tue baru semester satu kot rasenyer..baru masuk dah buat hal...:)

balik hostel bukan buat aper pon sekadar nak buat tahik mater jerk...pastu siap kad kena gantung dekat whiteboard depan bilik kuliah lagik tue....bhabhabhaaaa....terus mak glomoros uolls....seminggu kot kad kena gantung...malu tak bley blah punye...huhu

Kalau ingat-ingat balik memang boleh buat bahan gelak sensorang...

tapi kan seingat haku la kan zaman yang paling havoc dalam hidup haku adalah maser haku form four, form five dan maser haku kat Matrik lah..

Selainnya hidup haku tanpa arah tuju jerk kot..kosongggggggggggg kater Najwa...

 
kredit  picture to FB Ainul Baizura

Rindu sangat-sangat-sangat pader sahabat-sahabat seperguruan ku ini..
Moga-moga saat nie, sekarang ini...semua sahabat haku sedang berbahagia dan sudah berjaya mencapai impian masing-masing.Haku pun dah segan nak jumpa korunk yang hebak-hebak tuhh..Ntah kenal haku lagi entah tidak...


Mungkin ader diantara nyer yang kalau berselisih bahu pon dah tak kenal antara satu sama lain dah kann...

yerlahh dolu semuanyer comel-comel giteww but now still comel jugak cuma nyer comel tuh dah banyak lari ker bahagian perut dah laaa kan... mhuahabahahkakkahhkkkahak *gelak bersepahhhhh katerko..*


Bila dikenang balikkan, bertuah sangat kalau korunk yang masih punya sahabat dari zaman belajar sehinggalah beranak-pinak kini.Masih bersahabat baik, masih calling-calling dan bertanya khabar...masih boleh berkongsi suka duka kehidupan bersama-sama..

Haku ?
Rasa nyer skang neh lebih banyak kawan yang sedang bersedia menikam haku dari belakang dari sahabat yang sanggup bersusah senang bersamaku...kesian kan.

dan betapa cenburunya haku dengan korunk yang punya sahabat seistimewa itu. Bersyukurlahhh dan hargailah sahabatmu sabaiknyer...tak semua orang punya sahabat seperti kamo...






"kini hanya suami ku sahaja sahabat dunia akhiratku yang sentiasa setia disisiku saat susah dan senang ku. Alhamdulillah punya suami seperti dia..."




Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!!

~CNN~

8 comments:

  1. T-shirt tu... Aku ada simpan lg..tp..xtau simpan kat mana.heheee

    ReplyDelete
  2. kenangan masa zmn sekolah ngn zaman study dulu mmg indah betul,

    ReplyDelete
  3. Hanim :
    haku pon ntah maner letak ntahh..luper lak..huhuu
    Thanks singgah blog haku..:)

    Dana :
    betul tuhh...rase nak ulang balik kalu boleh kan...

    ReplyDelete
  4. yup2... sonok kan time study dlu ..

    aku time skolah menengah dh outing curik2 ..wakakakak siap panjat tembok skolah tu, gile tui .. phtu terjun wakakak x pk gayat2 dh .. nw kalau suh , mau x trpakjat kut

    emmm tu la, kdng2 jeles bile org stil ada bff dr skolah .. kwn2 aku ramai jauh2, yg dokat2 pun wat hal sdiri.. huuhhuhu
    sibbaik adik2 aku dh beso, so diorg la jd kwn

    ReplyDelete
  5. titiba akupun mengimbau kmbali zaman kenakalan waktu studi dulu..mmg tak pk apapun kan..seronok gla

    ReplyDelete
  6. bila dh berlalu ia mmg best utk dikenang..
    yg dulunya pahit...tp skang ni mcm best jer bila dikenang, hehe..

    Pengalaman byk mendewasakan..

    ReplyDelete
  7. Zura:
    memang bertuah saper yg msh ader kwn dr zmn sek kann...haku pon msg2 dah buat hal sendiri dah..

    wan :
    memang pun time tuh fikir yg seronok jerk..dah tak tau takut dah..now kalau fikir balik eh haku buat camtu ker...hikhik

    k Alona:
    yer kak pengalaman memang mendewasakan akal dan fikiran...saat belajar adalah saat yg dirindu..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3