Thursday, 14 March 2013

Boboy VS Gegirl

السلام عليكم

Abanglong dengan mainan dia..
haku rasa kalau dikumpul balik mainan dia semua mau berkotak kot..

Ultraman dia jerk pon dah beratus ekor..tue tak termasuk yang patah kaki tangan lagik..
Dah la tue..berjenis-jenis plak tue ultramannya..Tarolah Daia lah, Mebiuslah...bla bla bla haku pon tak ingat daaaa...

tue tak termasuk superheroes yang lain-lain lagi...haku bukan nya kenal sangat..seriyes i dont know.Hari nie dia bagitau haku esok lusa haku dah lupa balik..Dasar kunyah semut.


and yes, he knows more random facts about the superheroes than i do.i means ultraman tuelah.Masa haku kecik-kecik mana ada ultraman pon kan , yang ada gaban dan kesatria baja hitamm jeww....btw haku layan jugak citer tuh..petang-petang siap standby depan tv tunggu cerita kesatria baja hitam...

Bila mak marah sebab asyik melangut tengok tv jerk haku hangkut adik-adik haku pergi tengok kat umah jiran..jauh dari mak so mak tak bising lagi sebab haku jaga adik. kenkononnya bawa adik jalan-jalan gitu..eh tercerita pasal haku plak, kantoi.



dan nie Adeq plak dengan mainan dia..
Tetiap kali pergi shopping ker pasar malam ker asal nampak mainan masak-masak jerk merengeklah dia nak..

Rasanya semua kelengkapan memasak dia semua dah ada..silap takde jual esbok mainan jerk lagi...kalau tak itu pon harus dibeli jugak tuh..


Kalau dia main sensorang tue ocay lagi tapi bila dia dah start buka order memang masak lah semua orang dalam rumah tue..kejap-kejap datang tanya "mama nak makan ape? papa nak makan ape?nak minum ape?"

Dah ambik order kena makan pulak.......last-last habes semua anak beranak main masak-masak..layannnnnnn...

 Semoga besar nanti pon adeq rajinlah memasak yer nak...


Thanks for dropping in, Have a nice day alls..!!


~CNN~

12 comments:

  1. leh bukk kedai mainan dh ko ni beb ..

    akil x bnyk mainan kecik2 gitu , cz dia jrg mintk mainan kecuali org hadiah kan.. dia bnyk buku conteng phtu pencelll .. pencel colourrr..

    ReplyDelete
  2. dua karakter yang berbeza:-)

    ReplyDelete
  3. mmg berbeza karekter..pelbagai jenis mainan ada "D

    ReplyDelete
  4. ni lau npk abg danish dia pun nak gak ni
    tp skun dia dok layan askar wataniah dia tu
    dr helikopter smpilah machinegune..u name it.semua ada..dah ada smgt waja dah anak aku hahaha

    comey betul adik..meh sini anty nk cimolot hehe

    ReplyDelete
  5. ala comei ! tak sabarnyer tunggu Irfan beso mcm anak2 akak ni..tak tahu ler apa ragam budak tu nanti..hehe

    ReplyDelete
  6. Adeq ni kalu dibagi hadiah kitchen set utk budak2 tu mau tak tdo malam asek amik orderr je :)

    ReplyDelete
  7. budak2 ..
    kalau anak akak si zahrien .. x lama lahh mainan patung2 nie
    x pandai jaga harta huhuh

    ReplyDelete
  8. gini lah cara hidup budak2 yg normal..
    dia tak hadap i-pad, tablet mak pak jer dia utk layan katun ke apa..

    Akak suka cara adeq main....dan cara famili melayan itu mmg bagus. Bagus utk perkembangan minda dia...dia sihat...insyaAllah dia cemerlang

    ReplyDelete
  9. kalo boboi dpt mainan..gegerl pon kena dpt jugak kan..hehe

    ReplyDelete
  10. nmpak anak lelaki sis dok main dgn mainan2 die tu..teringat kat nephew elya yg suke kumpul patung2 ultromen

    ReplyDelete
  11. oklah2 depa normal=)hehehe..jgn tebalik..alahai cumil sunggukdak abang n adik=)

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3