Friday, 3 July 2009

Genting Highlands part VIII

kitaorg makan kat sini setelahhh disahkan ke-halal-an nyer...haku siap tanya lagikk..kalo ko tipuuu ko tanggungg dosa haku anak banak...
susahhh giler wehhh carikk kedai makan HALAL kat sini..semuanyer non Halal..malamm kitaorgg makan maggie jerk..jenuhh gakk dok carikk kedai...haku raser cam kat Hong Kong lak..dah ler penuh ngan chiness...penuhh ngan kedai vietnam..rumahh vietnam..hongkongg store..taiwan shope..ntah haper ntahh kedai lagikk..semua taiwan..vietnam..hongkongg..ntah per per ntahhh...actually GENTING HINGLANDS nie kat Malaysia ker kat CHINA...:(
sikttt punyer mahall da..haku belii nasikk ayam 3 pinggan 3 polohh hengget lebihh..jus orange dua empat belas hengget kauu..huhhhh kalo haku dok kat sini seminggu lehh bankrap hooooo...
Nasik hayam..RM 10.90
soup nyer...ajernyer yerrr...
ko henggat hakuu kambinggggg kerrrrr...sikitt punyer banyakk daunn daaa...
mula kitaorg beli dua pinggan nasik..tak cukupp..pegi beli lagik sepinggan...Danial makan habihh sepinggan kauu...patutt diyer murungg jerk sebelumm nie...laporrrrrr donggg..amponnnn nakkkk...
tengokkk diyer tak sabor-saborr dahhh...
hahhh menjerit nakk minummmm..lam molutt penuhh ngan nasikk lagikk..huhuuu
ciannnn Danial...SUSAHHHH tauu bawak budak kecik gi tempatt cenggini..nie baru dalam negara sendirik..kalo kat luwor negara lagiikkkk laa kannnn...
kiter ocay laa...perperhall leh makan maggie...dak kecikk nihh takkan nak sumbatt maggie gakk..

tapii haku ader ler bawak...makanan2 ringan utk Danial..tapii tulahh maner nak kenyangg nyer...kannnn...dahh biase makan nasikkk...
minummmmmmm...ciann plakk haku nengokk Danial kebulur camniee...hikss
dahhh senangg ateyy..perut dahh kenyangg...so dah bleyy gelakk dahh...
ehhhh ko hinggatt ko encemm ker gelak cenggitu..sukerrrr buat cenggituu tauu..
licinnn ocayy...laporrr tahapp tenukkk....



27 comments:

  1. NASIK AYAM.. mak aii mahei nyeeeee.. huhuhuhu
    wakakakak tang sup tu x leh tahan .. dia nak suh ko makan daun sup tu banyak2 tu ..

    ReplyDelete
  2. giler mhl daaaa...apsal ko x gi kepsi jek yang ooiii...ader gak nasi...

    ReplyDelete
  3. Mahal giler mknan kt sana...adoila kalu cm tu spare la maggie byk2..kakaka

    ReplyDelete
  4. ala dik..
    biasa laa tu..
    kat genting mmg camtu arr harganyer..
    masa akak pegi dulu..
    makan KFC laa kunun..
    haaa ko..
    3 set snek plate laa dulu..
    dkt rm50.00

    agaknyerr..
    mahal pasal kenderaan yg ngantar makanan tuhh nak naik puncak genting tu, guna minyak petrol banyak laa kan..

    ReplyDelete
  5. adeiii cam payah jek tgk nk cr makanan halal..dah cam bukan neg sendrik plaks eks...cian danial...kebulur dah...

    ReplyDelete
  6. lain kali ko bawa bekal...compom halal wei.

    ReplyDelete
  7. Aku pena mkn nasik ayam kat situ...sepinggan RM14. Cekik darah...cekik nyawa..tercekik tulang tul...

    Apapun berbaloilah...dah tentu ko kat sana..ahahahahaha

    Aku rasa makin tinggi kita naik...makin mahal kot harganye...

    Pas ni p Bukit Tinggi plak..Tengok hregenye bape??aaaahahah

    ReplyDelete
  8. sn mmg lah mahal..tempat judi..kahhhh
    dulu aku g honeymoon..aku tolak dr umah mak aku..siap bw bekal nasi lemak, bihun, roti canai, KFC smlm pya..kahhh byk kan menu aku bwk..mn tak nye..smpi je sn..terus ngap..sbb sejok..bila sejok sure lapo sokmo...
    then aku tau tmpt tu mmg mhl..aku bw milo 2+1 kahhhhhhhhh...

    megi aku pun bw gak..sejok2 mkn megi sedap..mlm mkn hotdog plak..kahhhhh..hotdog fresh ngeh3

    ReplyDelete
  9. hampeh tul tok nih...tang hotdog fresh tu aku x thn....cess cesss cesss!!!!!

    ReplyDelete
  10. ko tahula kan kat sana kan sejuk dia tau bila org sejuk .org mesti nak makan tu la yang dia jual mahal tu ....

    ReplyDelete
  11. shi3la..anak ko kuat mkn eh...samalah ngan anak aku danish tu...sok ni kalo jpe..kalo aku terbawa anak2 aku (kahhhh ayat terbawa)..aku nk tgk sapelah yg paling besor..sbb danish ni pun kategori heavy weight..eh silap..big eater jugak...

    nota bijik: aku suke hotdog..ko x suke ke? suke kan kan kan kan..kahhhhh

    ReplyDelete
  12. el....sukerrrrrrr..hotdog suker eskrim suker..lemak berkrimm..huhuu

    wehh bawakk ler anak ko sekali..lehh laga2 tetek ngan anak ko gakk...mhuahuahua...

    ReplyDelete
  13. anak aku ngan tetek dia xbape nak mo..dia kalo bg duit dia suke...kahhhh

    nota bijik: jeling kat niza ngan zura (riso le tu takut aku top komentar)..kahhh

    ReplyDelete
  14. lama aku x pekena nasi ayam..huhuhu teringin ler...kahhhh

    ReplyDelete
  15. salam shi3la, hiii.. seronoknya tengok danial makan.. patut la badan dia cantik jer naiknyer.. anak akak susah sangat nak makan nasik.. tapi sejak akak belikan dia lysine tu, barulah nak jamah nasik.. tu pun setakat 4, 5 suap jer.. ok la kann, dari tak nak makan langsung..

    ReplyDelete
  16. sejuk2 mcm tu memang lapar ah...
    gua kalau dok dlm aircond, menggelupur carik biskut!

    ReplyDelete
  17. suke giler makan nasi ayam.. tapi kalau mahal cam tu... tapi sedap.. tak per laa..

    memang susah nak cari kedai makan halal

    ReplyDelete
  18. situ mknan style cina byk kut...mybe kaum2 depa byk g sn la...kn ada tmpt bjudi sm ...hikhikhik..

    ReplyDelete
  19. nasik hayamm.. sape tak suke?
    tp kalo mak hayam ngan anak hayam??
    ha..jawabbbb...

    ReplyDelete
  20. weiii el...dok kejar top komentar ke...ahakss!!!
    klu gitu aku nak post 1 ayat 1 komen la...baru leh challenge ngn ko kann....mesti ko jeles pastu kannnn....hahahahak...

    ReplyDelete
  21. kan aku teringin sgt nk mkn nasi ayam bila tgk shila mkn tu...

    ari tu jpe shila n famili ..wah dptlah aku mkn nasi ayam...sedap jugak kan shila nasi ayam tu...
    hehehehe

    ReplyDelete
  22. Wei..kira ok ler tue murah lg tue...sekali sekala ko paw duit laki..hahaha..
    ~ Seyeees..nmpak sgt danial close ngan hubbymu kan!

    ReplyDelete
  23. wah.....licin....ni bkn tenuk lagi dah ni...ekekek

    ReplyDelete
  24. sian si Danial lapar smpi thp tenuk nuh...dh la tmpt tu sejuk....kite pun leh lapar...tmbh2 budak nih...

    ReplyDelete
  25. iyo lah el...lenkali klu gi mkn nasi ayam tu lg calling2 aku ye tok...aku pun sukerrrr gila ngn nasi ayam nih....ari2 mkn pun aku x kesah!!!

    ReplyDelete
  26. mayb ari tu mkn nasi ayam..laki si shiela banjer tu yg sodap kot..ke aku yg kelaparan x mkn pagi..kahhhh

    kahhhh cam betul je laki si shiela banjer..mn tau kot2 shila yg banjer

    ok nti ko roger aku eh niza..leh kita g mkn nasi ayam peot besor tu...

    smlm bru jer aku ngan family pi sn...mkn nasi ayam madu..not bad gak...
    laki aku pi order bread toaster

    ReplyDelete
  27. hehehehe xpelah aku mengalah..aku x larat dah nak mengomen dah..penat weiii
    bkn aku wat keje..dok komen jer kat blog korg...

    ha ko nak sgt zura..ambek..ambekkkk aku x kesahhh...kahhhhh

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3