Thursday, 6 August 2009

TUTORIAL DISABLE RIGHTCLICK

zura slm..weiii cm mn tutorial can not copy n paste tuh...hehe
Details 12:44 PM 5/8/09


Zura minta haku tunjukkan cara nak wat disable right click nihh...sebenarnya haku macam takder mood la lately nak wat Tutorial...tu pasal dah lamer tutorial dari haku tak keudara.....tapi disebabkan Zura sungguh-sungguh minta haku tunjukkan....makanyer haku buatlah jugak untuk ko wahai sahabatku...

Ader la dua tiga cara takmo kasik orang copy konyer page tapi kalo dah orang nak copy jugak ko letak lahh cara apa pon...still boleh copyy jugakkkkk cumer kiter kasik diyer mikirr sikitt laaaa mau copy kiternyer page camner...Haku kasik ko yang paling senang tau...disable rightclick saja..

agak korunk susah sangat nak carik code body tuh..korunk tekan jerk ctrl +F...senang citer

ocay siap sudah...

sangat senangggg....!!!

yang lainnyer nanti haku buat balik ocay....skang haku tengah mikir camner nak kasik korunk copy coding dari blog haku sedang kan haku dah lock takmo kasik orang copy..kedekutt piangg punyer manusia....nampaknyer haku kener bukak balik la...ker ader cara lainn...nanti bagi maser haku mikir jap...huhuu

AMARANNNN : lepas return false ;"> jangan letak dot dot macam haku buat kat atas tuhh yerkk...haku dah terbiasa lepas tulis wat dot dot..tu pasal tak pasan tadi..kalo ko buat cenggitu compom tak jadik punyer...

10 comments:

  1. ado tutorial baruk yek ..

    padan le haku susah beno nak copy link2 dr ko ni sh3la wehhh ..
    ghupe nye ko gune perisaiii

    ReplyDelete
  2. cepat2 bagus shbt ku....terima kasih byk2...
    skrg aku buat...kakaka

    ReplyDelete
  3. ko bagi la bape byk tutorial pun shi3la
    aku tetap lem... gak
    try buat tp tak penah jadik
    nape ye??

    adakah aku mmg lem...???

    ReplyDelete
  4. shiela aku dh buat wehhh...jadi2...kekeke..tp kan cepat la ko pk cm mn nk bg org bleh copy wording lak...hehehe...

    ReplyDelete
  5. woi pttlah aku nk copy pic2 ms kita jpe ari tu x bleh...caitt rupanya dah kena jampi..kahhhhhhhh

    aku serupa itu budak juga afsal
    aku pun lem..gak kahhhh
    wat le byk mn pun tuto aku sure K.O
    len la ada org tulun...kahhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  6. bagus ini tutorial...sila la salu wat tutor..hehe ;)

    ReplyDelete
  7. ooooo... cenggitu yer,
    nanti pk nak wat ker tak.. huhu

    ReplyDelete
  8. good good....
    sesape yg try wat xjadi..
    lepas word body tu kena jarakkan 0r space satu...
    dah wat dah..
    cekgu ade mase try g check r jadik ke tak, asenya dah jadik..
    owang lain klik xtawu la...hehe..
    anywaysss....mecih2..

    ReplyDelete
  9. thanks tutorial ni kak...berguna ni... hihi

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3