Tuesday, 1 June 2010

Genting Highlands tempat paling layak untuk habiskan duit..

hamboiii ayat kat atas tuhhh macam ler pokek kau berkepuk-kepuk duitnyerrr.....

overrrrrrr tau pompuann nihhhhhhhhh...........



Bercuti di Genting Highlands lagikkkkkkkkkkkk...

tapi korunk jangan ler riso kali nih haku tak hambek gambor melampau macam time haku pegi honeymoon tahun sudahh...

sebab tahun sudah haku dah over hambek gambor maka kali nie pegi haku dah tak tau nak hambek gambor aper dah..sebab semua tempat haku dah bergambar dah aritue...

Takder banyak yang berubah..masih macam tahun lepas...cumer datang kali nie pengujung dan pelancong tak berapa nak ramaiiiii......banyak ruang kosong, tak macam dolu berjalan pon asyik berlaga bahu sajerkkk.........


owhhhhh kembang sungguh pompuan tuhhh....membesar bagai juara hooo....

nie last month punyer cerita yerk.....bukan last week ocay, haku yang lambat load gambor...takder mood nak bercerita asalnyer....dah lamer kat dalam draft tuh hahhhh...hambek mood doluuuu.....


sampaii jerkk kat atas terus cargas carik tempat mengisi perut...padahal maser kat Bidor dah breakfast nasik lemak awal-awal dah....tapi sampai kat atas kalut carik tempat makan lagikkk..

tempat paling senang harus carik Mcd or KFC....tapi haku posing carik KFC tak jumper la plakkkk..alih-alih masuk mcd jerk...makan ayam mcd tak sebest ayam KFC...mcd memang layak untuk burger jerk...nyesal plak hambek ayam...tak sedappp....tapi burger kat mcd terbaikkkk.......


ocay mak bukan nak tunjuk hidung mak yang dah kembang tuh yer dik nonnn...tapi siler beri perhatian pader mak punyer gelang tuhh....nampak takkkkkkkkk...gupernyer kalo kiter peknen kiter dapat harga child kalo nak main..indoor game laaa....outdoor game tak tau plak haku tapi kalu udah mengandung kejadahnyer nak main outdoor game kann...kang tak pasal-pasal dapat anak ic genting plakkkk.....hishhhhhhhhh takmo haku...

so kitaorang main indoor game sajork... satu adult dan dua child RM78.00....seorang punyer charge ntah beraper idak plak haku nak hambek tau...


Danial mendrive.....mhuahuaaa kelakor gilerr....penakut budak nie tauu...tapi ocaylahhh pandai gak diyer menekan pedal minyak tuh kasik keter tuh berjalannnn....

biler tang nak pusing berbelit-belit tangan diyerrr tau...sampai budak yang jager kat situ pegi tolong ubahkan tangan diyerr....boleh plak diyer maintain tangan berbelit-belit macam tuhhhh....haku dah sekak perut gelakkkk kan diyer.......

muler-muler elok lah diyer main dan mendrive keter nih tapi tetibe jerk ader budak langgor keter Danial...Danial terus cuak..muker dah lain macam..haku riso gak kang menangis plak si Danial nie kang kat dalam tuh.....

yang budak tuh pon satu hal sajerk jer bawa keter laju-laju langgor budak-budak lain...haku sekeh jugak budak tuh kangg...mulut haku dah membebel dahhhh....kejap-kejap diyer pegi langgor Danial..kejap-kejap diyer pegi langgor Danial....

Dah macam tue ko ingat Danial nak main lagikkk...huhhhh sory laaaa...Danial nie bukan bley orang ganas sikitttt dengan diyer.....haku tengok muker Danial pon dah lain macam dah, tinggal nak menangis jerk lagik....

mak buyung tetap nak mengedik jugakkkkk walauponnnnnn walauponnnnnnn sudah lapan bulannnn yooo...time haku pegi tu laa now dah 35 minggu dah...lagi 1 minggu cukup 9 bulann......huhu tak lamer lagik haku jadik penghuni Labour room lahhhhhhhh.....

eh tetibe plak gambor nie gelap gelita...pehalllllllll..........
En epai kener layan Danial naik train budak-budak..hahahaha padan mukerrrr.....

sampai kat bunga-bunga banyak nih haku suh En Epai hambek gambor haku....sajerk nak mengedikkkkk...........


Eh diyer pon sibuk nak bergambor kat sini jugakkkkkkkkk......gaya pon nak ikut haku jugakkkkkkk......sungguh anak mama lah kau nie Danial......

Tempat paling lamer lepakkkkk.......

sampai haku terlelap kau tunggu dak kecik nih main game...giler mengantuk dah haku tapi Danial main macam tak pernah jumper game....padahal pegi lah maner pon kalo ader game memang gitulahhh diyerrr...game supermarket pon jadikkkkk..berejam-jam duk main tak jemu-jemu..haku yang tengok nie plak rase nak muntahhh.......


kali nih pegi Genting, semua game kat indoor kitaorang naikkk.......kalo kitaorg tak naik bertiga, En Epai naik ngan Danial jerk....tapi semua game memang kitaorg mainnnnnn.......

Danial pon hepy, yerlah taun lepas datang diyer kecik lagikkkk.....banyak yang kami skip main, sebab kejap-kejap Danial tido,jalan sikit dah tido so kenerlah naik bilik...taun nie diyer dah pandai, dah tahu memilih mainan maner yang diyer suker,cakap itu ini membebel tak berhenti, complain pon dah pandai,kutuk orang pon dah pandai.....eh saling tak tumpah ler macam mama diyer..

we uols yang hepy bercoti di Genting...kat genting banyak habis duit untuk makan lah kut....hotel ngan game memang tetap macam tue jerk tapi tang makan dan minum memang mahal gilerrrrrrrrr.....tapi tue bagi haku la.....dah tue haku lak kejap-kejap lapor, kejap-kejap dahaga....lepas minum nak makan pulak, lepas makan nak minum plak......asal berhenti rehat jerk mesti carik benda nak makan, nak kudap-kudapppppp.......

kalo kater nak shoping segala memang takder mende yang nak dishopingkan pon kat sini...memang duit banyak habis tang makan jerk la sepanjang percutian kami ker Genting....tapi ocaylah untuk makan bukan membazir kelainnnnn kannnnn.....lagik pon haku bukan jenis kaki shopinggggg sooooooo selamat la duit En Epai tuhhhh..... bleh simpan buat mende lainn...

Kesimpulannyer sangat hepy kalo dapat bercoti bersama insan-insan yang tersayangggg....!!!


1 comment:

  1. mama...nanti kiter gi bawak baby plak...hhehehe

    ReplyDelete

TERIMA KASIH. Semoga Allah lindungi kalian <3